Op 17 september 2013 overhandigde Lionsclub Purmerend Marktstaede een bedrag van EUR 5000 aan de Stichting Vrienden van het Waterland ziekenhuis ten bate van de Kinderpoli.

 

Eind 2006 is de polikliniek Kind & Jeugd van het Waterlandziekenhuis verhuisd naar een andere locatie binnen het ziekenhuis. Deze verhuizing heeft het team van de Afdeling Kindergeneeskunde benut om een prachtige kind-vriendelijke ambiance te realiseren. Zo is de wachtkamer kleurrijk ingedeeld en is er een kindveilige omgeving gecreëerd. Over elke leeftijdscategorie is nagedacht, voor de kleine kinderen is er een keukenhoek en de mogelijkheid om naar een film te kijken. Voor de oudere kinderen is een speelcomputer aanwezig.

Toen de mogelijk-heid zich aanbood om de nieuwe wacht-kamer te verlengen met de aangrenzende buitenruimte heeft het team dit met beide handen aangegrepen. Een jaar na de verhuizing is er een afgeschermde buitenruimte gecreëerd. De buitenruimte is betegeld en met de laatste financiële middelen zijn er nog rubberen veiligheids-tegels geplaatst. De bijdrage van Lionsclub Purmerend Marktstaede zal worden gebruikt om de buitenspeelplaats van speeltoestellen te voorzien.

Overhandigen cheque buitenspeelplaats