Klanten van de Voedselbank van Purmerend kunnen voorlopig een kopje koffie drinken. De Lionsclubs Wherelant en Lionsclub Purmerend Marktstaede zamelden in december koffiepunten in, die Douwe Egberts zou verzilveren in koffie. Het aantal punten is op 6 januari 2014 officieel bekendgemaakt: 3.204.644 D.E. waardepunten!

 

Bij twintig inzamelpunten in Waterland stonden dozen om de punten in te doen. Via de krant, de Lions-websites en op Facebook was bekendheid gegeven aan de actie. Dat hebben de leden van de Lionclubs geweten: aan de oproep om punten in te leveren is in grote getale gehoor gegeven, de bonnetjes stroomden binnen. Tot in de kleine uurtjes hebben de Lionsleden in de eerste dagen van januari zitten sorteren, knippen en tellen. Vaak netjes aangeleverd in getelde stapeltjes in een envelop van de belastingdienst of van de bank, soms samen met een ontroerend briefje waarin men de actie succes wenste. Ook knopen, spaarpunten van de boter en zelfs een sleutel zaten tussen de punten.

Maandagavond maakten de Lionsclubs in “Slot Purmersteijn” in Purmerend het resultaat bekend, ruim drie miljoen punten vonden hun weg naar de inzameldozen. Douwe Egberts doneert voor iedere vijfhonderd punten een pak koffie. De pakken koffie zijn binnenkort in een pakket van de Voedselbank aan te treffen. Lionsclub Wherelant en Lionsclub Purmerend Marktstaede bedankten maandag de mensen die de miljoenen punten inleverden om de hartverwarmende actie zo succesvol te maken. Maar ook de ondernemers in de regio die belangeloos ruimte in hun bedrijf vrij maakten om de inzameldoos een plek te geven. In deze moeilijke tijden is een bakkie troost voor de gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank een welkome aanvulling. Een succesvolle actie met een grote opbrengst.

Niet alleen binnen de Lionsclubs in Purmerend werden punten ingezameld, maar ook door een aantal andare clubs. Het totaal resultaat van alle deelnemende Lionsclubs bedroeg 41,5 miljoen waardepunten - goed voor 100.000 pakken koffie die zullen worden verstrekt aan de diverse voedselbanken. (foto door Evert Ruis)