Als onderdeel van de Purmerendse nazomerfeesten organiseert Lionsclub Purmerend Marktstaede op 15 september een grootse boekenmarkt. Voor de achtste keer alweer en de komende boekenmarkt belooft dit keer de vorige edities te overtreffen.

De markt wordt gehouden in de omgeving van de Kaasmarkt, Breedstraat en Dubbele Buurt en duurt van 9.00 – 17.00 uur.

 

De afgelopen jaren bleek de boekenmarkt, als aanvulling op de andere activiteiten van de nazomerfeesten, duidelijk in een behoefte te voorzien. Zowel voor Purmerend als voor de regio Waterland. Dit vooral vanwege de grote variëteit aan aanbod van boeken. De organisatie houdt hier ook sterk rekening mee door een selecte groep boekhandelaren uit te nodigen waardoor er ook echt voor ieder wat wil te vinden is. Kunst, antiek, hobby, romans en kinderboeken, iedere handelaar heeft zijn eigen specialisatie. Er hebben zich inmiddels al ruim 50 boekenhandelaren uit het gehele land aangemeld. Ook bij deze boekhandelaren staat de Purmerendse boekenmarkt zeer goed bekend. Niet alleen als druk bezochte markt, maar ook vanwege de gastvrijheid van Lionsclub Purmerend Markstaede.

 

Lionsclub Markstaede organiseert de boekenmarkt om een jaarlijks gekozen Goed Doel te ondersteunen. In dit geval is het goede doel een speelplaats voor kinderen bij de polikliniek van het Waterland Ziekenhuis. Om te zorgen dat kinderen, tussen alle medische onderzoeken door, zich kunnen vermaken en wat afleiding kunnen zoeken, wil Lionsclub Purmerend Markstaede, in samenspraak met het Waterland Ziekenhuis, voor speelattributen zorgen. De huuropbrengst van de kramen zorgt voor de inkomsten, maar zelf verkoopt Lionsclub Markstaede ook boeken. De kramen van de lionsclub zijn te vinden op de Kaasmarkt. De boeken zijn allemaal zeer schappelijk geprijsd. Door ze te kopen doet u niet alleen uzelf een plezier, maar zorgt u ook voor de ondersteuning van het goede doel. Naast de Lionskraam treft u ook meer informatie over de plannen van het Waterland Ziekenhuis rondom de speelvoorzieningen. Boekenmarkt Purmerend: zaterdag 15 september van 9.00 tot 17.00 uur