Lionsclub Purmerend Marktstaede was aanwezig op de Fortfair op het terrein van het Fort van Kadijk in de Zuidoostbeemster waar zij met een ludieke aktie naamsbekendheid heeft verworven.

Doel was vooral naamsbekendheid van de lionsclub onder de bezoekers te verkrijgen. Met een ansichtkaart die de deelnemers in ontvangst namen werd gevraagd deze kaart tussen de boeken te plaatsen met als doel ons te benaderen als mensen van hun boeken af willen. Stuur een mailbericht naar de lionsclub en wij komen uw boeken bij u ophalen waarmee wij weer tijdens onze boekenmarkt en op Koninginnedag de boeken kunnen verkopen en de opbrengst ter beschikking kunnen stellen aan het goede doel van dat jaar.

Zo gingen al veel goede doelen de afgelopen tien jaar met een groot bedrag tevreden naar huis. Ook stond er op deze Fortfair een glazen pot, afgevuld met kurken en de bedoeling was het juiste aantal kurken in de pot te raden. Twee deelnemers hebben het juiste aantal kurken geraden: er bleken 112 kurken in de pot te zitten.

Er zijn twee winnaars die beiden precies het juiste aantal kurken hebben geraden: Marlou Leunis en Remko Dekker. De gelukkige prijswinnaars zijn inmiddels geïnformeerd en ontvangen maandag 11 juni hun prijs: een USB stick met 4GB. Alle deelnemers hartelijk dank voor het meedoen. Het ingelegde bedrag was in totaal € 129,10 van 117 deelnemers.