Op 11 april 2012 werd het pontje op het Kinderparadijs in Purmerend officieel in gebruik genomen. De zwemestafette uit 2010, georganiseerd door de beide lions clubs uit Purmerend had een bedrag van 5000 euro opgeleverd en dit bedrag was geschonken aan het Kinderparadijs om er iets leuks mee te doen.

Daar hadden ze het idee geopperd om het eilandje dat daar ligt door middel van een pontje bereikbaar te maken. Tot nu toe was dat bereikbaar via een krakkemikkig door de kinderen zo’n beetje zelf in elkaar geknutseld bruggetje, dat bijna op instorten stond.

Door de bouwers van Staalbouw Purmerend werd het pontje in elkaar gezet en hoveniersbedrijf Ron van Kampen zorgde voor het uitdiepen van de sloot en de beide wallenkanten. Door Berent Daan, de wethouder “Kinderparadijs” werd het pontje samen met de kinderen geopend. Zo heeft Stichting Clup Welzijnswerk Purmerend die zich ontfermt over het Kinderparadijs er een leuke attractie bij gekregen en is het Kinderparadijs voor de kinderen nog leuker geworden.

 

Opening pontje kinderparadijs