LionsClubs International organiseert dit jaar voor de 29ste keer de PeacePoster Contest voor kinderen in de hele wereld. Honderdduizenden kinderen geven, in de vorm van een poster uiting aan hun gevoelens over vrede.

Eén van de doeleinden van Lions Club International is het tot stand brengen en in stand houden van een geest aan begrip tussen de volkeren van de wereld. Dat is ook het geval bij de VN, vandaar dat de prijsuitreiking plaatsvindt tijdens de Lions VN Dag, in Den Haag. De wereldhoofdprijs wordt uitgereikt in New York. Het thema voor het jaar 2016-2017 is: A Celebration of Peace: Vier de vrede.

Dit jaar hebben in Purmerend zeven groepen van kinderen in de leeftijd van 11-12 jaar meegedaan van verschillende scholen. Alle groepen waren vertegenwoordigd op 28 oktober in de Taborkerk waar iedereen in spanning uitkeek naar de bekendmaking door wethouder Harry Rotgans. Harry gaf bij iedere winnaar van de groep uitleg uit het juryrapport, die onder aanvoering van Gea Karhof, een bekende kunstenaar uit Edam en lid van de lionsclub, alle tekeningen beoordeeld heeft.

Winnaars Peace poster 2016:

  • Rivano Alihussain, Marimba groep 8B
  • Senn Boorsma, Marimba groep 8A
  • Julia Dijnhouwer, Bloeiende Perelaar gr 7 (Beemster)
  • Valeri Li, Willem Eggertschool
  • Amy de Wit, Klimopschool, groep 8B
  • Senna de Wit, de Bloeiende Perelaar, groep 8
  • Benthe Zitman, Klimopschool, groep 8A

 

De overall winnaar is Rivan Alihussain van de Maimba groep 8B. De jury heeft van zijn tekening het volgende gezegd: Zijn opvatting van vrede is krachtig en kleurrijk. De verwerking van de regenboog als hoop voor de wereld en die van het vredeteken zijn beide heel origineel en overtuigend opgepakt. Zijn tekening gaat naar beoordeling van de landelijke jury en de winnaar wordt op de LionVN dag in Den Haag bekend gemaakt. Deze winnaar mag naar New York waar op de internationale VN dag in maart, de bekendmaking is van de internationale winnaar.